#læsdigfri

KOMMER DU TIL #læsdigfri i Svendborg lørdag d.9.9?


ALLE MØDES KL.11 VED DEN STORE TRAPPE PÅ TORVET I SVENDBORG. 
HERFRA FORDELER VI OS UD I MINDRE GRUPPER, DER SÆTTER SIG FORSKELLIGE STEDER I BYEN OG LÆSER FREM TIL KL. 12.

HUSK BOG + STOL

Kære Læser
Mit navn er Josefine Ottesen, jeg er forfatter og bor i Svendborg.
Jeg er meget optaget af, hvordan vi får flere mennesker i alle aldre til at læse rigtige bøger,
for jeg synes, at sproget/bøger kan noget, vi har rigtig meget brug for.
Det har jeg skrevet en kronik om, der var i Politiken d.31.maj, og som du kan læse her.

Som det fremgår af kronikken, vil jeg gerne gøre læsning af bøger mere synlig, og derfor inviterer jeg alle læsere, der har tid og lyst, til at bringe en stol, en bog – og muligvis en paraply – til at deltage i læsebegivenheden #læsdigfri i Svendborg  lørdag d.9. september kl. 11-12. Planen er, at vi sætter os sammen i mindre grupper på bestemte pladser i Svendborg Midtby og læser sammen.

(Det er FN’s Internationale læsedag fredag d.8.september, men for at flere kan være med, har jeg valgt, at vi i stedet laver læsebegivenheden d.9.september kl. 11-12)

De udvalgte steder, hvor vi mødes, vælger vi søndag d.3.9 kl. 19-20, hvor dem, der vil være med, mødes  til planlægning i Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2, 5700 Svendborg.

Kan du ikke komme d.3.9, men har lyst til at være med d.9.9, kan du finde mødestederne her på siden og på min facebook/instagramside efter kl.22 søndag d.3.september
Tag endelig dine læsevenner med – det kunne være sjovt, hvis vi blev rigtig mange!

Og er du ikke lige i nærheden af Svendborg d.9.september, er du mere end velkommen til at invitere alle læseheste og bogorme i området til at skabe jeres egen #læsdigfri der, hvor du bor. laughing

Hvis du har lyst til det, skal du gøre flg.:
- finde nogle venner, der har lyst til at arrangere det sammen med dig. Du kan også spørge dit lokale bibliotek.

- gøre opmærksom på begivenheden, så alle, der har lyst, får mulighed for at deltage. Det kan du gøre med opslag på sociale medier, pressemeddelelse, plakater mm. Her kan det også være en god idé at henvende sig til biblioteket. HUSK AT SKRIVE TID,STED OG VARIGHED PÅ!

- Sørge for selv at være på det aftalte mødested i god tid, så du og dine venner allerede sidder og læser, når andre interesserede dukker op. Det er en god idé at tage et flag eller nogle vimpler eller et par blomsterpotter med, så selve stedet, hvor I mødes ser rart ud.

- hvis du har lyst, kan du printe labels med #læsdigfri, som folk kan sætte på tøjet eller andre steder. Du kan også printe flyers, som dem, der går forbi, kan få i hånden, hvis de vil vide, hvad der egentlig sker?

- giver det mening, kan I efterlade nogle bøger på stedet med en label el. en post-it seddel, hvor der f.eks. står "Skønne bøger søger nye hjem - tag mig med!" Hvis dem, der efterlader bøgerne, har lyst til at skrive en anbefaling inde i bogen, er det også en god idé.

Du kan finde er menupunkt med downloads her med udkast til en pressemeddelelse, et billede, et ikon, en flyer og labels til udprint. Det er du selvfølgelig velkommen til at hente det hele ned og bruge det til #læsdigfri.

Læg gerne fotos op på din profil og giv dem hashtaglæsdigfri (#læsdigfri - både på facebook og på instagram) når/ hvis du læser i det offentlige rum, så skærmtroldene kan se, hvad der sker.surprised

De bedste hilsner Josefine Ottesen