DRØMMEMESTEREN

Torsdag d.12. oktober 2023 udkommer DRØMMEMESTEREN, min nye fantasyroman i to bind. 

Se meget mere om den nye roman i to dele herunder.

Uddrag af DRØMMEMESTEREN- Klik her 

Forfatterens kommentarer - Klik her

Anmeldelser her

Uddrag af DRØMMEMESTEREN:

 1. kapitel
  DRØMMEN

  ”Der mangler en kalv!” Tuva kunne høre Elvis råb, men ikke se hende. Klanens rensdyrflok var mellem dem. Skoven af gevirer stod sort mod solens røde skive og dækkede for udsynet.
  ”Jeg finder den,” råbte Tuva tilbage og fløjtede på hundene. Det varede ikke længe, før de begyndte at give hals, og hun skyndte sig i retning af lyden. Det kunne være, kalven var faldet i et hul eller sad fast i nogle brombærranker.
                            Hun standsede brat ved synet af hundene, der dansede rundt om en stor los. Mellem dens forpoter lå kalven. Kattedyrets glødende øjne borede sig ind i hendes, mens det med en lav knurren blottede tænderne. Uden at slippe hendes blik krummede lossen sig sammen, parat til angreb. Tuva trak hurtigt sin kniv, mens hun forsøgte at huske, hvad hendes mor havde lært hende om at jage rovdyr: Hold øjenkontakten, forsøg ikke at flygte, træk vejret dybt og vis dyret respekt.
                            Kniven lå godt i hendes hånd. Hun vidste, den var skarp.
                            Da lossen sprang, var hun klar. Med en hurtig bevægelse snittede hun halsen over på den, mens hun priste dens styrke. Men dyrets skarpe kløer nåede at flænse hendes kraftige skindkofte, og en isnende smerte fik hende til at vakle. Lossens tyngde kastede hende omkuld, og stanken af rovdyr tog vejret fra hende. I det samme strømmede lossens varme blod ud over hende og trak hende med gennem fragmenter af det liv, hun havde levet. Hendes egen strøm af minder flød sammen med områdets fælleserindringer, og hun kæmpede for bevare forbindelsen til sin egen bevidsthed, mens fragmenter af klippernes langsomme hukommelse, dyrenes årvågne væren og vejrets foranderlige væsen trak hende med sig. Før hun vidste af det, var hun skyllet ud i Gudernes brusende flod af fortid, nutid og fremtid, der trak hende ned. Det sortnede for hendes øjne. Var hun død nu?

Så mærkede hun, at hun havde forladt sin krop. I en underlig vægtløs tilstand svævede hun af sted højt oppe over det landskab, hun kendte. Hun så sig selv ligge på jorden med lossen over sig, hun så renflokken og sommerlejrens telte ved flodbredden. Hele Højlandet bredte sig under hende: Ogons kuppelformede klippetop med Ennas bløde kappe af is og sne; Flodens sølvbånd, der begyndte som glitrende kildestrenge ved bjergets sorte fod. De små vandløb samlede sig til en brusende strøm gennem Højlandet ned mod Opalsøen. Efter søen  og forbjergene fortsatte Floden bred og rolig gennem det opdyrkede Lavland, til den nåede havet på den anden side af Shanshas bebyggede øer. Hele Flodlandet lå bredt ud for hendes blik.

Det gik op for hende, at hun var en del af lossen, der havde angrebet hende. Hun så gennem dens øjne, og samtidig befandt hun sig ved siden af den. Hun kunne mærke den stride pels mod sine hænder.
                          Pludselig pressede et blændende lys sig på fra alle sider, som om det ville kvase hende. En rungende, buldrende, bragende lyd skar gennem hende, og skrækslagen forsøgte hun at lukke øjne og ører, men hun kunne ikke. 

Under hende eksploderede Ogons Bjerg i en kugle af ild og røg. Ennas isarme, der havde afkølet den vrede jordgud, smeltede bort. En enorm bølge af is, aske, lava og klippeblokke væltede ned gennem flodlejet, fortsatte ned til Opalsøen, gennembrød alle diger og forhindringer i Lavlandet, indtil den sorte mur af vand med enorm kraft skyllede Shansha væk.
                          Det var, som om synet fik hendes hjerte til at gå i stå. I det samme forsvandt lossen, og hun begyndte at falde. Med voldsom fart hvirvlede hun ned mod den brølende bølge, der nu nåede havet og fortrængte det. Det skabte en modbølge, der endnu mere grådigt væltede op igennem flodlejet. Hun var så tæt på, at hun mærkede suget fra vandets vældige kraft. Klippestykker, rester af bygninger, træer og andet vraggods, som bølgen havde revet med sig på sin ødelæggende tur gennem Flodlandet, rakte ud efter hende. Snart ville hun blive opslugt af vandmasserne.
                          I det samme trængte næsten uhørlige toner gennem de buldrende lyde. Hun genkendte melodien. Det var hendes sjælesang. Som en druknende greb hun ud efter tonerækken og tvang sig selv til at synge med. Sangen voksede i styrke, og nu genkendte hun sin mor, Hillas, og sin bedstefar, Aggis, stemmer. Uendelig langsomt blev hun trukket tilbage til kroppen. Hun mærkede de rimdækkede græsstrå mod håndfladerne og den frostkolde jord under sig. Lidt efter blev en lille barkkop presset mod hendes læber.

”Drik,” mumlede Aggi. Væsken var lavet af bitre urter og brændte hele vejen ned gennem halsen. Den grimme smag vækkede hende helt. Hun åbnede øjnene og så ind i Hillas bekymrede blik. Bag hende ulmede fællesbålet stadig, og klanens telte stod som mørke silhuetter mod morgenhimlen.

Tilbage til toppen.


Drømmemesteren brochure

Forfatterens kommentarer:

DRØMMEMESTEREN  1 + 2 er resultatet af lige dele fortvivlelse og frustration over at vi efterlader børn og unge ( og en del voksne) til at fare vild i de digitale mediers spejllabyrint. Fortryllede af alle andres liv og vurderinger trækkes de viljesløst rundt i billedstrømmen uden mulighed for at udvikle tillid til egne erfaringer og sansninger.
Bøgerne har været længe undervejs, for det har været svært at finde det rigtige greb på fortællingen. Undervejs har researchen ført mig vidt omkring, og jeg er blevet opmærksom på, hvordan ensomhed og mismod er en fast følgesvend for alt for mange børn og unge. Det har derfor været magtpåliggende for mig at DRØMMEMESTEREN også anviser en vej mod fællesskab og handlekraft.
Jeg har valgt selv at udgive bøgerne i en meget smuk indbinding for at understøtte læsning af den fysiske bog.
 En bog har vægt, struktur og duft, læsning kræver nærvær, fordybelse og meddigtning – for bogstaver giver faktisk slet ingen mening, hvis man ikke ”oversætter” de små sorte myrer, der kravler rundt på papiret (Tak Gummi-Tarzan!) med egne tanker, sansninger og erfaringer ;-)
Derfor er DRØMMEMESTEREN udgivet, så den er æstetisk smuk, langtidsholdbar og så bæredygtig som mulig.
Så log af og læs løs! 


Tilbage til toppen

Drømmemesteren brochure

Anmeldelser:

Anmeldelse DRØMMEMESTREN marts 2024
Instagram: Mor_datter_bogdragerne

Jeg var til et foredrag i september med forfatteren, i anledning af hendes 40 års jubilæum. Her blev jeg så betaget af hendes fortælling, at jeg købte bøgerne med hjem i signeret stand.
Det er en episk fantasy fortælling som Josefine har skrevet her, med mange store og højaktuelle emner bygget ind, så som klima, overforbrug, klasseskel, kønsroller, magt, misbrug, krænkelser, falskhed, om at stole på sig selv, naturen og fremtiden.
De tråde der trækkes er nutidens mobiltelefoner = de sorte krystaller og mindestrømmen, ikke at tage klimakrisen alvorlig og lytte til naturen = Ogons vrede.
Indimellem er der nogle af kapitlerne som er lidt langtrukne og optakten er meget forklarende for så i den sidste 1/4 del at springe lidt hurtigt igennem det som den havde bygget sig op til.
Men derudover er det en meget velskrevet bog i et dejligt sprog, det er noget Josefine Ottesen er en sand mester til. Den er spændende med en rigtig god worldbuilding, hvor man meget nemt føler man er en del af bogen og jeg var vært på readalong og det var en fornøjelse at læse den i et fællesskab med andre, så kan man snakke om teorier mm undervejs.

4,5/6 ⭐️⭐️⭐️⭐️✨

 

Anmeldelse instagramprofil  boeger.og.te 8.januar 04
En spændende, unik fantasy bog, som kommenterer på relevante emner for os i dag. En interessant historie om en pige der uventet bliver kastet ind i et liv langt fra det hun kender.
Tuva, en helt normal klanpige, modtager en dag en stor drøm, der fortæller af hele verden snart vil blive udryddet, hvis ikke folk igen begynder at leve efter pagten. Varslet fra drømmen fortæller om en flodbølge der vil udslette alt. Skal hun påtage sig Gudernes kald, drage til Shansha for at advare folk om drømmen og pagtens ord? Eller blive i Højlandet og lade det være op til dem, det er trods alt deres egen skyld?

Drømmemesteren tager emnet op om hvornår noget er vores ansvar. Om hvad det betyder at følge ens mavefornemmelse og hjælpe hinanden. Bogen er også en kritik af sociale medier den indflydelse de har på os som mennesker og samfund. Det er gjort på en rigtig god måde, hvor det få en til at tage måden man bruger sociale medier til eftertanke og tænke over hvornår de bliver for meget.

Universet der udforskes i denne bog er meget unikt i forhold til andet fantasy jeg har læst. Det minder på den ende side om noget historisk tilbage fra stenalderen, men også som noget mere middelalders af en art alt efter hvor i verden man befinder sig. En kontrast der giver god mening i forhold bogens plot.

Karakterne er godt skrevet med forskellige sider til sig selv, så ingen føles perfekte. Valget af en hovedperson der kigger ind på det der kritiseres virkelig godt tænk. Og Tuva og Zilars relation🫶🏻(du ved hvad jeg taler om hvis du har læst bogen). Godt skrevet som holder spændingen hele vejen igennem også selvom den er lang med et plot jeg aldrig havde set komme. Helt klart en fantasy anbefaling til alle❤️.

Josefine Ottesen og Drømmemesteren
Dec. 2023 privat anmeldelse af Steffen Larsen, pensioneret børne-og ungdomsboganmelder i Politiken

Jeg forestiller mig, at Josefine Ottesen har siddet nede i Svendborg en dag og tænkt over, hvordan det dog skal gå. Med klimaet? Med os mennesker og vores vrede? Vores begær?

Og fordi Josefine Ottesen tænker i fantasi, er det nærliggende at udtrykke sig på samme måde. I en klima-katastrofe-fantasy. Den handler om, hvordan man dog skal råbe dem op, som bestemmer. Kort og godt. Kort og langt.

”Drømmemesteren” er et usædvanlig smukt selvudgivet bogværk i to bind. Med diskrete illustrationer af Bodil Bang Heinemeier. I det hele taget er der noget fornemt over ”Drømmemesteren.” Man mærker det er mere end alvor. Der er kælet for budskabet.

Pigen hedder Tuva. Hun har haft en drøm. Tuva kommer oppe fra højre hjørne i det kort, som altid hører til for- og bagsatsen i en fantasy. Historien beskriver så hendes vandring fra højlandet og naturen skråt nedefter mod venstre, hvor det avancerede bysamfund Shansha ligge med hele sin vægt af intriger, korruption og dumhed, lunkenhed og magtsyge og alt mulig andet. Her logerer også Drømmemesteren som toppen af en ubestigelig kransekage. Det er til ham, Tuva skal aflevere sin uimodsigelige drøm om en kommende katastrofe. Sådan er reglerne.

Og sådan er plottet. Værsgo’! Og pigen maser på. Hun lærer spillet. Hun har noget, hun skal af med. Men sandhed er ilde hørt, og et lille fnug fra højlandet skal ikke tro, hun er noget. Nu følger voldsomme begivenheder. Men det ender godt. Som det skal.

Sjældent er der skrevet så stort et værk over et enkelt lille spørgsmål i en enkel lille-stor drøm. Hvorfor gør vi ikke noget? Det er en bog som bliver boende længe inde i læseren, fordi den er så renfærdig og enkel og uimodsigelig. Stor i al sin nøgternhed.
Tak for den.
Steffen

Booksandfamily-boganmeldelse februar 2024 instagram
Drømmemesteren 1+2 af @forfatterjosefineottesen
726 sider
Fantasy

Tal sandt og følg det rene hjertes lys
Bliv ikke blændet af rigdom og ry
Gør det gode, men vær varsom, for alt er forbundet
Bryd ikke båndene
Afdæk skønheden hvor den holdes skjult
Omfavn kærligheden, ikke hadet
Tag del i verdens mangfoldighed
Giv ikke efter for mismod og magtesløshed

Sådan lyder Pagten mellem Guder og mennesker. Lev i pagt med Guderne og de vil beskytte jer.

Tuva lever i højlandet, hun er opvokset i ren-klanen og vi møder hendes netop der. Sammen med sin veninde Elvi vogter de rener, da Tuva angribes af en Los. Hun får et drømmesyn om en katastrofe der vil indtræde og udslette hele Lavlandet og byen Shansha . Det er straffen for at de har glemt at leve efter Pagten.
Tuva rejser mod Shansha i håb om at kunne forhindre en katastrofal flodbølge. Men hendes rejse afslører at folket i byen er forblændet af guld, magt og de sorte krystaller. Pagten har de glemt alt om.
Vi følger hendes farefulde færd for at overlevere sit budskab og redde byen fra Ogons vrede.

En velskrevet fantasy fortælling om den lidt naive ren-pige fra vildmarken, og hendes trængsler for at bringe budskabet om Ogons vrede til Drømmemesteren i byen Shansha. Det er en fantasifuld og vidunderlig fortælling der samtidig har så mange tråde til vores egen nutid. Folket er forblændet af rigdom og de såkaldte sorte krystaller. De optager folks sind og får dem til at glemme hvem de selv er, de lader sig forblænde af andre i den store fælles mindestrøm. Det giver associationer til vores eget digitale spejlbillede hvor vi også selv, og især vores unge, forblændes og fortabes, kampen mod ensomhed er enorm og vi mister os selv i fortryllelsen af andres polerede og manipuleret liv på SoMe og glemmer hvem vi selv er og står op for det.
Det er enormt fint skildret og ekstremt højaktuelt.

Bogen er købt på #bogforum hos forfatteren selv, tjek hendes hjemmeside for mere info om bogens tilblivelse .

Books.coffee.charlotte februar 2024 instagram
Nogen bøger anbefaler du til alle du kender.

Nogen bøger bliver ved dig for evigt.

Det her er sådan en bog 📖✨️

...og det ved jeg, selvom jeg kun er halvvejs 🙈

Fordi wauw altså!

@forfatterjosefineottesen tak for at skrive den bog, jeg ikke vidste jeg manglede 📖❤️

Jeg glæder mig til at følge Tuva på resten af hendes rejse ✨️

 

Bøger.og_te anmeldelse DRØMMEMESTEREN februar 2024 Instagram
En spændende, unik fantasy bog, som kommenterer på relevante emner for os i dag. En interessant historie om en pige der uventet bliver kastet ind i et liv langt fra det hun kender.

Tuva, en helt normal klanpige, modtager en dag en stor drøm, der fortæller af hele verden snart vil blive udryddet, hvis ikke folk igen begynder at leve efter pagten. Varslet fra drømmen fortæller om en flodbølge der vil udslette alt. Skal hun påtage sig Gudernes kald, drage til Shansha for at advare folk om drømmen og pagtens ord? Eller blive i Højlandet og lade det være op til dem, det er trods alt deres egen skyld?

Drømmemesteren tager emnet op om hvornår noget er vores ansvar. Om hvad det betyder at følge ens mavefornemmelse og hjælpe hinanden. Bogen er også en kritik af sociale medier den indflydelse de har på os som mennesker og samfund. Det er gjort på en rigtig god måde, hvor det få en til at tage måden man bruger sociale medier til eftertanke og tænke over hvornår de bliver for meget.

Universet der udforskes i denne bog er meget unikt i forhold til andet fantasy jeg har læst. Det minder på den ende side om noget historisk tilbage fra stenalderen, men også som noget mere middelalders af en art alt efter hvor i verden man befinder sig. En kontrast der giver god mening i forhold bogens plot.

Karakterne er godt skrevet med forskellige sider til sig selv, så ingen føles perfekte. Valget af en hovedperson der kigger ind på det der kritiseres virkelig godt tænk. Og Tuva og Zilars relation🫶🏻(du ved hvad jeg taler om hvis du har læst bogen). Godt skrevet som holder spændingen hele vejen igennem også selvom den er lang med et plot jeg aldrig havde set komme. Helt klart en fantasy anbefaling til alle❤️.

@ditte_dalsgaard  18.december, Instagram. 

Anmeldereksemplarer

“Vi kan ødelægge i vrede, men kun bygge op med håb.”

Citatet, der er ét af årets mest kendte bogcitater, stammer fra fantasyserien “Drømmemesteren 1 + 2”.
En flot og teksttung sag. Hele 718 sider tilsammen kan den bryste sig af. Vi har læst, og vi har lyttet. Det har taget tid - og vi har taget os tid. Tid til at lade historien gro på os og lade karaktererne få liv i vores fantasi. Her er kredset for detaljerne og budskaberne, og en sådan læsning kan ikke forceres 

Vores hovedperson er Tuva, der får et vigtigt budskab gennem en drøm. Et varsel fra guderne om, at en flodbølge vil udslette Flodlandet, hvis ikke folk igen begynder at leve efter Pagtens ord. Tuva har en afgørende rolle i at redde sit samfund fra katastrofen, og budskabet skal for alt i verden afleveres hos Drømmemesteren i byen Shansha. Det er bare ikke sådan ligetil. For ondskab og korruption hersker i byen, og man kan aldrig vide sig sikker på, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Rejsen bliver lang og farefuld. Både den ydre og den indre. Og Tuva vakler. Mange gange. Men hun er kaldet, og hun har en vigtig opgave og at give op er ikke en mulighed.

“Drømmemesteren” er et flot, flot værk. Med budskaber, der både bliver blæst ind i hovedet på dig, men også nogle, der diskret og fiffigt bliver lirket ind i historien. Om respekt for hinanden, miljøet, samfundet og sig selv.
Forfatteren fører os med yderst sikker forfatterhånd ind i en magisk verden fyldt med drømme, profetier, magi, skæbne, mod og ansvar. Det virker, og vi bliver draget.

“Drømmemesteren” er perfekt til dig, der elsker fantasy, til teenageren, der er klar på en længere fortælling, der ikke er læst på en dag eller to, og til dig, der holder af en god fortælling med plads til reflektion, kompleksitet og dybde.

Anbefales fra ca. teenagealderen