Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Persongalleri:

Thorbjørn: Frillesøn af Sigrid Slattenpatten fra Vigen. Taget som træl af venderne. Thorbjørn har kun det tøj, han går og står i. Under den knælange overkjortel har han en slidt skjorte, og hans hoser er snøret. I bæltet har han sin kniv og sin pung.

Grith: Forældreløs og fattig pige, der overlever ved at opdrætte høns, ænder og gæs, som hun sælger til borgens kogemester. Hun har en stor hund, der hedder Pipa. Grith er fattig og ejer kun en særk og en overkjole. Over skuldrene har hun et fåreskind, der ikke er skåret til.

Rechiza: Stormandsdatter fra Rügen, bliver taget med som gidsel, da Arkona falder, for at sikre at rügianerne overholder fredsaftalen med kong Valdemar.
Inderst bærer Rechiza en særk af  blødt linned. Det kalder man fintvævet hør.

Rechiza 2: Ovenover har hun en kjole med megen vidde og meget store ærmer. Den er dekoreret med bånd og broderier, og bæltet er smukt udformet.

Rechiza 3: De vendiske kvinder dækkede håret med et slør, der var sat fast med nogle store ringe foran ørerne - ja, faktisk ved man ikke helt, hvordan de gjorde, men vi tror, det har set sådan her ud. 
Rechiza har også sine smykker på. Det viser, at hun er en kvinde fra en rig slægt.

Åge: Søn af Bjørn Bjørnemose, væbner på Swinaborg. Inderst har Åge et par underbukser.

Åge 2: Over underskjorten har Åge en vatteret kjortel.

Åge 3: En ringbrynje med ærmer, suppleret af handsker og hoser, også lavet som ringbrynje. Brystplade give yderligere beskyttelse

Åge 4: Yderst har Åge en overkjortel med et slægtsmærke på, en hjelm med næse- og kindbenssbeskytter samt naturligvis sværd, kniv og skjold

Stein Sadelmager: Staldmester og sadelmager på Swinaborg. Stein har en knækort kjortel på og en kappe af uld holdt sammen med en billig kobberfibel. Hans hoser er snøret. 

Sigrid Slattenpatten: Thorbjørns mor, der sammen med Eik Etben driver krostuen i færgegården. Sigrid er klædt i en gammel særk og overkjole og har dækket sit hår med en vikkel.

Knud Prizlav: Lensherre over Nyborg len + det meste af Fyn og Øhavet, som kong Valdemar har pantsat til ham for at få penge til sine krige. Han er Valdemars søstersøn. Knud er stormand og er iført en overkjortel i uld. Over den har han en skindforet kappe med skindkrave. Indenunder bærer han ringbrynje. Han har langt hår og sporer som tegn på, at han er ridder.

Fader Heinrich: Knud Prizlavs klerk og skriftefader, der stort set altid følger lensherren. Fader Heinrich er en kirkens mand. Han tilhører benediktinernes orden og bærer derfor en sort kutte.


  

nach oben