Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Enya 1-6

Alrune forlag, 2003 - 2005
Letlæsningsserie i 6 bind, lix ca.10
Bogen findes også i en samlet udgave med Illustrationer af Pernille H Jensen. Se her.

Uddrag af Enya
Find Forfatterens kommentarer her
Flere forsider

Bagsidetekst bind 1 - Troldtøs:
”Ingen andre har en trold-tøs i huset.”
”Du lytter for meget til Anine. Enya er god nok. Der er ikke noget sært ved hende. Men hun er snart voksen. Lad hende få lidt frihed. Du er for hård ved hende.”
”For hård?” hyler Marthe højt. ”Hun er doven, dum og duer ikke til noget. Og så de øjne.De er som vand, der skifter farve efter lyset.”

Tilbage til toppen

Uddrag af Enya :

Bind 2 - Klanen

Der er ingen sti at se, men den lille flok synes at kende vejen. Enya tænker på, hvad hun har hørt om Klanen. At de står i ledtog med mørke kræfter. Nogen siger også, at de kender til magi.
Men det siger de også om hende selv. Hun smiler i trods og løfter sit hoved. Så hun kan lige så godt være her, tænker hun. Måske stammer hun fra Klanen!
”Nej, ” siger den gamle mand. Han har lagt hånden på hendes skulder. ”Du er ikke af Klanen. ”
Enya ved ikke, hvad hun skal sige. Hvordan ved han, hvad hun tænker?
Han smiler skævt. ”Dine tanker nemme at komme i kontakt med. I hvert fald for mig. Jeg har en særlig evne, som jeg har trænet.”
Hun slår ikke sine øjne ned, da de møder hans. Med eet ved hun det: hun har også de evner! Hans ord har tændt en helt ny lyst i hende. Hun vil lære at læse tanker, som han kan.
Han svarer på hendes indre ord. ”Ja, du kan lære det.” Han ser længe tavst på hende.
Til sidst rynker han sine bryn og siger: ”Evnen findes kun hos ganske få. De kommer alle fra særlige slægter. Men hvor kommer du fra? Jeg plejer at kunne ane folks fortid. Men hos dig ser jeg kun tåge. Ved du selv noget?

Tilbage til toppen

Forfatterens kommentarer:

Enya har sære øjne. Nogen siger endda, at hun er en troldtøs! Hun ved ikke selv, hvor hun kommer fra, og hvad det er for en mærkelig kraft, hun har, men det bliver hun nødt til at finde ud af, hvis ikke den onde Wurma skal få den magt han higer efter.

Enya er en ny fantasyfortælling , der ligesom Drageherren er let at læse.
Lars Lauge har illustreret med en usædvanlig sans for detaljer og spændende billedvinkler.

Enya-bøgerne er skrevet på opfordring af flere piger, der var vilde med Drageherren, men som efterlyste en serie med en pige som hovedperson

Tilbage til toppen

Enya - Flere forsider:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nach oben