Josefine Ottesen

CMSimple plugin: Slider for Gallery
© simpleSolutions

Krigerprinsessen

Illustreret af Pernille H.Jensen

Find Forfatterens kommentarer her
Flere Forsider
Uddrag af Lindormen

Bind 1: Lindormen.
Gro prøver at gøre Runa god igen. ”Vi keder os bare sådan. Du er heldig.Du må gå ind og ud af tårnet. Alvilda og mig skal bare blive her dag ind og dag ud. Kun om natten må vi komme over i fruer-stuen. 

Bare der snart kommer en, der kan slå ormen i hjel.” Gro sukker dybt. Ligesom Alvilda er hun træt af at være spærret inde.

Alvilda kigger igen efter sine brødre. ”Jeg ville hellere lære at kæmpe,” mumler hun. ”Så kunne jeg selv slå bæstet ihjel.”
”Jeg hørte godt, hvad du sagde.” Runa slår med nakken. ”Du ved ikke, hvad der er godt for dig. Tænk på alt det besvær din far og mor har haft. Først har de bygget dette tårn af kobber. Så har de sørget for at finde en lindorm, der kunne vogte din dyd.Mange unge mænd har mistet livet for din skyld.”

Tilbage til toppen

Uddrag af Lindormen:

”Nej, ikke nu igen!” Alvilda stamper vredt i gulvet. Hendes nål er knækket.
Hun smider sit sytøj på bænken og rejser sig op.
”Hvorfor skal jeg være låst inde i det her tårn?”
Hun går hen til det lille vindue. På den anden side af ormens gård træner hendes to brødre til hest.
”Vemund og Østen får lov til ride, hvor de vil. De lærer at slås. Jeg skal bare sidde her og sy.”
Alvilda vender sig mod Gro. Hendes terne prøver at træde en ny nål. Det går ikke så godt. Hun kan ikke ramme det lille hul. I det samme kommer Runa ind. Hun bærer på en bakke med mad. Hun ser, hvad Gro laver og tager nålen fra hende.
”Du lærer det aldrig,” siger hun surt. Uden besvær lader hun den gyldne tråd glide gennem øjet. Med et suk samler hun Alvildas sytøj op. Gro gør nar af hende bag hendes ryg. Alvilda prøver at lade være med at le, men kan ikke. Snart griner de begge højt.

Tilbage til toppen

Forfatterens kommentarer:

Allerede for mange år siden blev jeg betaget af en historie fra Saxos store samling af myter og sagn. Historien handlede egentlig om Alf, Sigars søn, men en af bi-historierne fortalte om Alvilde, der stak af hjemmefra og blev krigerhøvding. Det har været rigtig sjovt og spændende at tage udgangspunkt i den gamle fortælling og digte videre på den. Der er i alt seks bind i serien, der er formidabelt gennemillustreret af Pernille H. Jensen.
Serien er også udgivet i to samlebind. Se her.

Flere forsider:

 


Tilbage til toppen

nach oben